Ellen Scheffer
spiritueel coach, auteur van vier boeken en beeldend kunstenaar

In 1994 was ik heel gedreven en geïnspireerd bezig in mijn atelier, toen ik volkomen onverwacht in contact kwam met mijn spirituele gids. Die vertelde mij dat ik mensen zou gaan begeleiden als spiritueel coach en boeken zou gaan schrijven, iets waar ik totaal niet mee bezig was en wat me ook helemaal niet direct aansprak. Volgens mijn gids zou ik er veel hulp bij krijgen en het erg leuk gaan vinden. En ja, dat bleek te kloppen! Maar ook voor mijn eigen ontwikkeling bleek het werken met mijn gidsen veel op te leveren. Met hun hulp vond een intensief helingsproces plaats van de trauma’s die ik opliep in mijn jeugd en werden mijn energiekanalen geopend voor het werk dat ik kennelijk te doen had.

Vanaf het verschijnen van mijn eerste boek in 2007 (Vederlicht - Leven en werken met spirituele gidsen) tot 2018 heb ik workshops gegeven over het contact met je gids, het zielsplan en dromen en een jaartraining Werken met het zielsplan voor professionals.

Met de workshops en jaartraining ben ik in 2018 gestopt, om meer tijd in mijn atelier door te kunnen brengen, maar wel geef ik nog steeds consulten en sessies Contact met je gids.

Sinds 2015 schrijf ik regelmatig artikelen voor het online platform Nieuwetijdskind Magazine over tal van onderwerpen die gerelateerd zijn aan mijn boeken.

Van 1990 tot 2009 liet ik meerdere keren per jaar mijn beeldend werk zien in galeries, kerkjes en andere openbare ruimtes, sinds 2018 doe ik dat opnieuw.

Ik woon al sinds 1980 samen met Leo op een prachtige plek in de Ooijpolder bij Nijmegen.


Mijn achtergrond

Na mijn opleiding aan de kunstacademie in Arnhem en een paar jaar reizen ben ik van 1975 tot 1990 werkzaam geweest in het kunstonderwijs. Daarnaast maakte ik modetekeningen, kostuum- en decorontwerpen en schreef ik voor een modevakblad.

Na die tijd ontwikkelde ik mij als vrij kunstenaar. Vanaf 1992 gaf ik kleur- en interieuradviezen voor bedrijven en particulieren en maakte ik muurschilderingen en decoratieve ontwerpen. Naast mijn vrije werk, dat ik tot 2009 regelmatig exposeerde, maakte ik ook kunst in opdracht voor openbare ruimtes.

Sinds in 2007 mijn boek Vederlicht – leven en werken met spirituele gidsen uitkwam zijn mijn werkzaamheden meer op dat terrein komen te liggen. Het begeleiden van mensen als spiritueel coach deed ik al vanaf 1994.

In januari 2010 is mijn tweede boek Zelfdoding in het Licht van de Ziel verschenen.
Mijn derde boek, Licht op je levenspad, zicht op je zielsplan kwam in 2014 uit, en april 2018 is mijn vierde boek Van ziek zijn word je beter - Luisteren naar een verborgen boodschap verschenen.