Marianne Notschaele is reïncarnatietherapeute en auteur van een serie boeken over vorige levens. Ze schreef een uitgebreide en aardige recensie van het boek op haar weblog vorigelevens.blogspot.nl dat door velen gelezen wordt.

Pamela Kribbe, auteur van onder andere Gesprekken met Jesua, schreef de volgende recensie:

Ellen Scheffers nieuwste boek Licht op je levenspad, zicht op je zielsplan biedt op heldere en overzichtelijke wijze inzicht in de vraag wat een zielsplan is en in hoeverre ons leven daardoor wordt vorm gegeven. Een zielsplan is bedoeld om je in aanraking te brengen met bepaalde situaties en mensen, die je diepgaand beïnvloeden en waarvan je enorm veel kunt leren. Dat "leren" kan op een pijnlijke of vreugdevolle manier gebeuren, en dat hangt af van de mate waarin wij afgestemd zijn op ons zielsplan: accepteren we het of verzetten we ons ertegen? Ellen behandelt alle centrale vragen rondom het idee van een zielsplan: hoe komt het tot stand, hoe zit het met onze vrije wil, hoe kom je erachter wat je eigen zielsplan is? Zij doet dit op een gevoelige en toch nuchtere manier en baseert zich zowel op haar eigen werk als spiritueel coach als op literatuuronderzoek.
In het tweede deel van het boek past zij de algemene inzichten toe op concrete voorbeelden en laat zij zien hoe het zielsplan uitwerkt in de levens van mensen om haar heen en in haar eigen leven. Dit is een heel inspirerend deel waarin Ellen met veel compassie en bedachtzaamheid de levensweg van mensen schetst vanuit het perspectief van hun zielsplan.
Behalve informatie over het thema zielsplan reikt dit boek een energie van hoop, bezieling en zachtmoedigheid aan. Het nodigt je uit in je eigen leven diepere betekenissen op het spoor te komen en te vertrouwen op een grotere Kracht die ons draagt en begeleidt. Het boek is een aanrader voor iedereen die open staat voor het idee dat ons leven is ingebed in een groter plan en die dit plan in het eigen leven wil leren verstaan.